Увеличава се безработицата във Великобритания през последното тримесечие,  приключващо в края

...
Увеличава се безработицата във Великобритания през последното тримесечие,  приключващо в края
Коментари Харесай

Проблем с безработицата. Как се справят англичаните

Увеличава се безработицата във Англия през последното тримесечие,  приключващо в края на май, достигайки за първи път от началото на 2022 година нивото от 4 на 100. Това сочат най-новите данни на английската Служба за национална статистика (ONS), оповестиха международните организации. 

През последните месеци безработицата в Обединеното кралство се колебаеше към исторически ниски равнища - сред 3,7 на 100 и 3,9 на 100. Увеличението се дължи главно на повишаването на броя на хората, които са безработни повече от година, изясняват английските статистици, представени от Агенция Франс Прес.
-->
Между април и юни броят на свободните работни места в страната също е траял да понижава за 12-ти следващ месец, достигайки най-ниското си равнище от средата на 2021 година

Британските хонорари, без да се вземат поради бонусите, са били със 7,3 на 100 по-високи през трите месеца до май в съпоставяне със същия интервал на 2022 година Това е рекордно висок ритъм на напредък, оповестява Ройтерс.

Икономисти, интервюирани от организацията, предвидиха растеж на заплатите със 7,1 на 100.

" Пазарът на труда стана по-малко затегнат през май, като се виждат някои признаци на инерция в растежа на заплатите ", съобщи Ашли Уеб, икономист от " Кепитъл икономикс " (Capital Economics), съобщи Българска телеграфна агенция

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР